YINYOGA med REIKI - ONLINE

Yinyoga och meditation online, här gör vi yinyoga tillsammans på Zoom. Det är för både nybörjare och dig som gjort yinyoga tidigare. Vi gör övningarna liggande eller sittande på en yogamatta och använder oss av stöd för att kunna slappna av i positionerna, så ta vad du har hemma i form av kuddar/soffkuddar , filtar, täcker eller liknande. 
Yoga klassen brukar oftast avslutas med ex Mindfulness meditation och med vid några tillfällen med inslag av att du bli  guidad i  Reiki meditation.

Lite info om vad Yinyoga är:
Yinyogan vilar på grunderna Yoga, Mindfulness och Kinesisk medicin
Yinyoga är en yoga form för alla, oavsett ålder, kroppsform vig- eller stelhet.
Här mjukar vi upp bindväven, ledband, leder, skelett och inre organ. Detta gör vi genom att vi stannar länge i positionerna ca 2-3 - 5 min. Positionerna görs vi sittande eller liggande på mattan.
Yinyogan ökar flexibiliteten i våra stela höfter, hårda benmuskler och gör hela ryggraden mer böjlig.
Vi lär oss lyssna på kroppen och att vara närvarande i kroppen, låter tyngdkraften arbeta och tränar oss i att icke prestera. 
Yinyogan är bra komplement till annan träning.
Vi ökar även vårt lugn och ro system dvs det parasympatiska nervsystemet och vårt "bara vara". Mjukar upp sinnet och ger oss möjlighet att ta hand om konflikter, stress och andra svåra situationer.  Detta gör vi genom att vi tränar oss på acceptans - släppa taget - slappna av. 
I yinyoga stimulerar vi de olika meridianerna i kroppen med hjälp av lätta ställningar under en längre tid. Detta stimulerar samma delar som i akupunktur och ger samma effekt som i akupunktur. Meridianerna stimulerar Qi och Qi balanseras.
Kort om Reiki.
Reiki är en gammal japansk behandlingsmetod, som är hjälpsam vid stress, smärta och  spänningar. Reiki utförs ofta med att Reikiutövaren placera sinläkning. Reiki är en universell a händer vilandes på mottagaren, eller precis ovanför.  Det ger en avslapnad ch meditativt tillstånd som möjliggör   Reikihealing kan även ges på distans och online.   Reiki ges även via Reiki meditation
Reiki är en säker och naturlig metod som livskraftsenergi som blir en kanal för den läkande energin att strömma genom och går dit där den behövs. alla kan använda Reiki, som syftar till att förbättra såväl fysiskt, mentalt och emotionellt välmående.